Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

ΕΡΤ.......



Την Δευτέρα που μας πέρασε ο κ.Γόντικας ,διευθυντής της ΕΡΤ, ανακοίνωσε την λήξη της συνεργασίας με τον κ.Κούλογλου, δημοσιογράφο της ΕΡΤ και παρουσιαστή των εκπομπών "Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα" και " Θεματική βραδιά" για όσους δεν τον ξέρουν (που αμφιβάλω στην Ελλάδα να μην τον ξέρουν). Ο λόγος του διευθηντή ήταν ότι απλά δεν του άρεσε.

Φυσικά και στην Ελλάδα δεν είμαι τόσο κοντόφθαλμος να πιστεύω ότι τα ρουσφέτια έχουν πάψει να υπάρχουν. Φυσικά και τα κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου, στηρίζονται στον νεποτισμό για να πραγματώσουν την πολιτική τους υπόσταση. Είναι όμως αρκετά εκνευριστικό να βλέπεις τέτοια φαινόμενα στην ελληνική τηλεόραση και δη στην κρατική.

Στην Ελλάδα του 2008 πρέπει να προσπαθούμε σιγά σιγά να ξεφύγουμε από τις αγκυλώσεις προηγουμένων 10ετιών. Αφού οι κλαδικές μέσα στην ΕΡΤ έχουν πάψει να υπάρχουν, το ρουσφέτι ας γίνει αξιοθέατο της ιστορίας, έστω στην τηλεόραση για αρχή.

Η πλειοψηφία των σελίδων και ιστολογίων στο ίντερνετ καταδικάζουν το γεγονός και στηρίζουν το κ.Κούλογλου. Στο facebook πάλι, τα γκρουπ που τον στηρίζουν ανέρχονται σε κάποιες δεκάδες ενώ μέσα σε μερικές μέρες γύρω στις 4000 γράφτηκαν μέλη σε αυτά. Από την άλλη 4528 άτομα έχουν υπογράψει μέχρι αυτή την στιγμή στην διαδικτυακή συλλογή υπογραφών (Μέχρι δηλαδή την στιγμή που έβαλα και γω την πατουσίτσα μου ).

Το ίντερνετ έχει τεράστια δύναμη. Το έχουμε πει και ξαναπεί. Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα ο πιο άσημος μπορεί να μιλήσει και να τον ακούσουν στην άλλη άκρη της γης. Η κίνηση αυτή της ΕΡΤ, να κόψει ένα τόσο καταξιωμένο δημοσιογράφο, που μέσα από την εκπομπή του "Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα" μας έχει ταξιδέψει σε άλλους τόπους και εποχές, μας αφήνει έκθετους στον κόσμο. Η χώρα μας εμφανίζεται πάλι σαν το άνδρο της λογοκρισίας.

Δεν θα ζητήσω να επιστρέψει ο Κούλογλου στην ΕΡΤ, δεν θα μπορούσε να δουλέψει εκεί πλέον και ίσως τελικά να είναι καλύτερα στην ιδιωτική τηλεόραση. Θα ζητήσω όμως περισσότερη ελευθερία στις ελεύθερες φωνές. Περισσότερη ελευθερία χωρίς δικαστήρια, χωρίς κοψίματα.

Σχετικό άρθρο θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα

Δεν υπάρχουν σχόλια: