Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Vox populi....



Πέρασαν γύρω στους 6 μήνες από την τελευταία φορά που έγραψα. Θες η βαρεμάρα, θες οτι έπεσε πολύ δουλειά στο γραφείο; δεν έγραψα... Έζησα όμως και εγώ μαζί με όλους τους Έλληνες σκηνικά που με έφεραν ένα βήμα πριν να ξανανοίξω το blogger. Δεν το έκανα όμως ούτε για το Βατοπέδι που είχα και λόγο, ούτε για κάτι άλλο.
Μια βδομάδα όμως τώρα τα σκηνικά που συμβαίνουν στην Ελλάδα με έχουν συνταράξει. Βλέπω και ακούω για την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη, τρομοκρατούμαι. Συγκλονισμένος κατεβαίνω στην πορεία και φωνάζω συνθήματα (μόνο για να απαντήσω στους κακοπροαίρετους). Ξαφνικά μια διμοιρία των ματ μας επιτείθετε, μετράω συνολικά 9 χτυπήματα. Οι άνθρωποι δίπλα μυ φεύγουν με περισσότερα ενώ ένα παιδί από παραδίπλα πάει στο νοσοκομείο με χτυπημένο το μάτι. Έναν ΠΑΣΠΙΤΗ φοιτητή τον χτυπάει ένας ματατζής μπροστά στο περίπτερο στην ακαδημία στα Γιάννενα. Προσπαθώ να τους πω να ηρεμήσουν και να τον αφήσουν, δεν τόλμησα να πιαστώ στα χέρια μαζί τους ακόμα πονούσε το κεφάλι μου. Τον βρίζουν και τον μειώνουν και επειδή είναι λίγο παχουλός ένας υπέρχοντρος από τα σάντουιτς ματατζής τον αποκαλεί χοντρό. (;)
Σκηνές αλλοφροσύνης, σκηνές πανικού ανάμεσα στους φοιτητές. Και ήταν μόνο φοιτητές. Από δίπλα μας μια ομάδα κουκουλοφόρων περνάει αλώβητη. Γίνεται και το μαγικό, ματατζήδες και κουκουλοφόροι περνάνε δίπλα δίπλα με το μόνο που να τους χωρίζει οι ζαρντινιέρες του Γκόντα, αλλά οι ματατζήδες πάλι τους φοιτητές χτυπούσαν.
Έρχεται η νύχτα, πάω για ύπνο και το πρωί η πόλη μετράει θύματα... τράπεζες και κάδους. Η Ελλάδα μετράει θύματα έναν 15χρονο παιδί, γεμάτο όνειρα και ελπίδες... και στην πλάτη του φωνάζουν παίζεται ένα παιχνίδι από τους αναρχικούς...αλλά το μόνο παιχνίδι που παίζεται είναι το παιχνίδι της προπαγάνδας της κυβέρνησης. Για άλλη μια φορά προσπαθεί να μας πείσει για δύο πράγματα.
1ον) Λένε πως αμαυρώνετε η μνήμη του παιδιού με τις πορείες. Η μνήμη του αμαυρώνετε με την απάθεια της κυβέρνησης. Πρόκειται για μια κυβέρνηση που τουλάχιστον σε θέματα δημοσίας τάξεως έχει αποτύχει παταγωδώς. Δεν θα μιλήσω για τα 45 σκάνδαλα που βγήκαν στη φόρα στους 54 μήνες διακυβέρνησης της. Από την μία έχεις ένα μπάτσο δολοφόνο ( με ένα αντίεπαγγελματία το λιγότερο δικηγόρο) και από την άλλη αστυνομικούς να βλέπουν περιουσίες να καταστρέφονται και να μην κάνουν τίποτα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η απάθεια της αστυνομίας ήταν όντως σχέδιο. ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ, ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ.
2ον) Η εξέγερση των ανθρώπων δεν έχει μόνο αναρχική χροιά. Ο λαός ξεσπάει σε μια κοινωνία τρόμου και σε μια λογική ρουφιανιάς που επανέρχετε στην Ελλάδα και θυμίζει χούντα. Αντιδρά στα 28 δισ ευρώ που δόθηκαν στις τράπεζες την στιγμή που βλέπουν ένα κράτος να ασυδωτεί και τους ίδιους να πρέπει να πεινάσουν. Δόθηκαν λεφτά στις τράπεζες για να αυξήσουν την ρευστότητα τους. Να δώσουν νέα δάνεια ώστε ο Έλληνας να πληρώσει 28 δις και μετά 28 δις σε δάνεια. Χαρίσανε δηλαδή 56 δις (;) στις τράπεζες. Παράλληλα η αυξανόμενη οργή ξεχείλισε, γιατί την αυξανόμενη ανεργία και την κοινωνική ανέχεια που βιώνουν οι νέοι την βλέπει και στην πόρτα του. Και καπάκι στο καπάκι κάθεται και η δολοφονία του Αλέξη και ο κόσμος ξεσπάει.



Δεν είναι μόνο αναρχικοί που κλειδαμπαρώνονται στις σχολές. Είναι αγανακτισμένοι πολίτες, αλλοδαποί που φέραμε να χτίσουν στάδια και τώρα πεινάνε, φοιτητές, κ.α. Η εξέγερση είναι το επιτόκιο που πρέπει να πληρώσει η κυβέρνηση και ο λαός απαιτεί αναδρομικά 5 χρόνων.
Ακούγονται όλα τόσο αναρχικά δεν είναι όμως. Κανείς δεν θα βγει να υποστηρίξει οτι καλά κάνουν και καίνε την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Κάθε άλλο όλοι την κρίνουν παράνομη τακτική να καις και να σπας. Αλλά η αγανάκτηση είναι τόσο μεγάλη. Δεν συμμερίζομαι αλλά οι περισσότεροι λένε " Ας κάψουν τις τράπεζες και όχι τα μαγαζιά των πολιτών". Αν αυτό δεν δικαιολογεί τα γεγονότα τότε τι;
Βγαίνει ο ανίκανος και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννενα, Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος των δύο δολοφόνων μπάτσων και προσπαθεί να τους βγάλει λάδι. Παρανόμως στηρίζεται σε μια ιατροδικαστική μελέτη η οποία δεν έχει τελειώσει και μιλάει για αλλοίωση της σφαίρας για να προεξοφλήσει την αθωότητα των μπάτσων.
1) Οι ιατροδικαστές λένε ότι η ίδια αλλοίωση μπορεί να γίνει και από το οστό αλλά και από εξοστρακισμό.
2) Η γωνία της σφαίρας υποδεικνύει ότι η σφαίρα καρφώθηκε στο σώμα από πάνω και υπό γωνία. Αυτό αποδεικνύει περισσότερο ότι ένας ενήλικας πυροβόλησε ένα παιδί από πάνω παρά ότι χτύπησε η σφαίρα στα σύννεφα και μετά καρφλωθηκε στον Αλέξη.
ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΗΡΕΜΟΙ. ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΑΣ ΚΑΤΕΒΟΥΜΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΕΙΡΗΝΙΚΑ. ΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ, ΤΗΣ ΑΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΡΑΞΕΙΑΣ. ΑΚΟΜΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ΣΑΜΑΤΑΤΖΙΔΕΣ... ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΕΙΣΤΕ ΣΑ ΜΑΤΑΤΖΙΔΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: