Κυριακή 20 Απριλίου 2008

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ.....


Το ξαναλέω έχω μερικούς μήνες να δω τηλεόραση και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μάθω για το Ελληνικό "Βέτο" κανα τριημερο μετά.
Αλήθεια έχουμε σκεφτεί καθόλου εμείς οι Ελληνάρες τι σημαίνει η αλλαγή του ονόματος των Σκοπίων σε Μακεδονία; Ή θα περιμένουμε τα Ελ να έρθουν να μας απελευθερώσουν.....;
Αυτή την στιγμή υπάρχει ένα γενικότερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της περιοχής των Βαλκανίων. Μικρότερα κράτη άρα και πιο εύκολα στο χειρισμό τους. Αλλά εντάσετε το θέμα σε μια γενικότερη αμερικάνικη πολιτική ανα τον κόσμο. Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤο και στην συνέχεια στην Ε.Ε. είχε επίσης σκοπό να δράσει ως αμερικάνικος πολιορκιτικός κριός στην Ευρωπαική πολιτική και οικονομία.
Δεν είναι απλά ένα θέμα που έχει να κάνει με την αρχαιότητα όπως δήλωσε η Αφροαμερικανή Κοντολίζα Ραις (Στο κάτω κάτω και αυτή μειωνότητα είναι στο αμερικάνικο όνειρο) αλλά είναι μια ιστορία που θα μας απασχολεί για χρόνια.
Προσωπικά δεν με πολυνοιάζει αν θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία η ονομασία της χώρας αυτής. Αρκεί να περιγράφει την χώρα αυτή γεωγραφικά. Η ονομασία ΠΓΔΜ δεν τους εκφράζει. Για να λέμε του στραβου το δίκιο δεν θα ταίριαζε σε κανένα πρώην γιουγκοσλάβο να ονομάζετε πρώην γιουγκοσλάβος. Έχουν δικαίωμα να ζητούν να αλλάξουν το όνομά τους. Αρκει να μην παραβιάζουν το δικαίωμα στους Έλληνες Μακεδόνες να αυτοχαρακτηρίζονται όπως θέλουν.
Όλα είναι ένα παιχνιδάκι στη σκακιερα της ιστορίας. Πρίν από περίπου 60 χρόνια ο Τίτο μετονόμαζε την περιοχή αυτή σε "Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας" από "Βαρντάρσκα Μπανοβίνα" όπως ήταν η ονομασία ως τότε έχοντας ξεκάθαρα βλέψη προς τα ελληνικά εδάφη. Στον αντίποδα πάντα οι στρατοκρατορικές κυβερνήσεις του τότε πρώιμου ελλήνικου κράτους επετρεψαν αυτή την ονομασία έχοντας ξεκάθαρα βλέψεις πρός τα σκοπιανά εδάφη.
Πώς μπορούμε ρε παιδιά να τους απαγορέψουμε να χρησιμοποιούν ένα όνομα που τους αφήσαμε να χρησιμοποιούν για 60+ χρονια;

Αυτά τα ολίγα ιστορικά.

Και τώρα κάτι που με έκανε να νευριάσω.
Με λύπη είδα να αναρτώνται σημαιεεσ ελληνικές στα Σκόπια με τη Σβάστικα αντί του σταυρού. Και πες ρε φίλε ότι εντάξει ήταν καποιοι υπερθερμοι εθνικιστες σκοπιανοι. Υπάρχει όμως και μια σειρά της Σκοπιανής τηλεόρασης σατιρικη η οποία είναι σε κινούμενα. Και εκει περα κοροιδεύοντας την Ελλάδα βάζει την αυτή σημαία. Δεν είμαι εθνικιστής είμαι κατα κόρων σοσιαλιστής αλλά δεν μπορώ να το ανεχτώ αυτό . Έχουν το δικαίωμα να κοροιδεύουν ότι θέλουν αλλά τη σημαία μας και όχι έτσι. Ο εν λόγω κομίστας λέγεται Εντνούκι (Ednooki) και τον έχουν σαν τον δικό μας Λαζόπουλο. Δεν έχω σκοπό να σημιουργήσω εθνικιστικό μένος απλά είναι κάτι που με ενοχλεί. Και για να το κάνω πιο σαφές δείτε το παρακατω:

Δεν υπάρχουν σχόλια: