Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

ΑΘΗΝΑ: ΞΑΝΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Πριν από πέντε μέρες μου έστειλε η Άννα Διαμαντοπούλου (δλδ. οι συνεργάτες της) μία πρόσκληση στο Facebook να μπω σε ένα γκρουπάκι που λεγόταν Αθήνα: Ξανά Ζωή στο κέντρο. Μίλαγε λοιπόν για την κατάσταση που6 επικρατεί αυτή την στιγμή στο κέντρο της Αθήνας, το πως έχει καταντήσει γκέτο, πως έχουν φτάσει οι κάτοικοι να νοιώθουν αποξενωμένοι, κτλ κτλ. Αυτή η κίνηση είναι ξεκάθαρα δράση της Άννας Διαμαντοπούλου.
Χτες λοιπόν που κατέβαινα Κρήτη για να γλιτώσω κανά φράγκο από τους ταρίφες, πήρα τον ΗΣΑΠ από την Ομόνοια ως τον Πειραιά. Μόλις έκατσα ήρθε και έκατσε δίπλα μου ένας μικροκαμωμένος νεαρός με σκοτεινό πρόσωπο. Θέλεις επειδή είμαι καλοζωισμένος, μου λέει για αστείο καθώς προσπαθούσε να περάσει "μην αγχώνεσαι είμαι μικρός και χωράω παντού". Κρατούσε ένα εκλέρ και μόλις ξεκίνησε το έβγαλε και το έφαγε. Με το που το τελείωσε, άρχισε να κοπανιέται. Να φωνάζει και να κλαίει προφανώς υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Να πω την αλήθεια σηκώθηκα και απομακρύνθηκα.

Δεν θα συζητήσω γιατί σηκώθηκα, όλοι το ίδιο θα έκαναν. Αλλού θέλω να καταλήξω.

Η κοινωνία της Αθήνας έχει φτάσει στο έσχατο σημείο. Ποτέ παλιότερα δεν έχει βρεθεί τόσο χαμηλά. Δεν κατηγορώ τους ανθρώπους αυτούς, ο καθένας έχει τα προβλήματά του. υπάρχουν τόσοι διαφορετικοί άνθρωποι: αλλοδαποί, ναρκομανείς, άστεγοι, κτλ. Για αυτούς τους κοινωνικούς παριάδες δυστυχώς η πολιτεία δεν έχει κάνει κάτι. Παράλληλα οι υπόλοιποι κάτοικοι της πόλης νοιώθουν να ζουν σε μια απόκοσμη κοινωνία. Χρειάζεται αλλαγή εδώ και τώρα.
Για αυτό το λόγο ήθελα να χαιρετίσω αυτή την προσπάθεια της Άννας της Διαμαντοπούλου. Επειδή αυτή η πόλη (και όχι μόνο) χρειάζεται άμεσα μια κίνηση πολιτών για να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά. Μπορεί η Άννα να αποβλέπει με αυτή την κίνση στην διεκδίκηση του δήμου της Αθήνας στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Δεν είναι καταδικαστέο. Είναι αντίθετα πολύ αξιοσημείωτο ότι, αν έχουν έτσι τα πράγματα, βάζει ως κεντρικό μέλημα την αξιοποίηση του κέντρου και την βιοτική και οικονομική αναβάθμιση του. Αρκεί ένα συγχαρητήρια μόνο.

Και κάτι τελευταίο. Φιλαράκο από τον Ηλεκτρικό: Ποτέ δεν υπήρξες μικρός, ούτε οι άλλοι ήταν πολύ μεγάλοι για σένα..... Όλα λύνονται!!!!

Στο παρακάτω σύνδεσμο θα μπορέσετε να προσυπογράψτε στην κίνηση που οργανώνει η Άννα Διαμαντοπούλου.


Το βίντεο που ακολουθεί είναι το κεντρικό και περιγράφει λακωνικά το πρόβλημα αλλά και πάλι πολύ καλύτερα από μένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: